Flexvux

MENY

Kockutbildning bas

Två kock-händer som håller fram en tallrik med vackert upplagd mat, ris, grönsaker och kyckling.

Foto: Jörgen Johansson

Vår kockutbildning ger dig grundläggande kunskaper för att arbeta inom mat och måltider. Du får en attraktiv utbildning i en bransch där det finns mycket stora utsikter till anställning efter studierna.

Framtidsutsikter

Efter utbildningen kan du söka arbete som kock. Exempel på arbetsplats kan vara personalmatsal, skolmatsal, lunchrestaurang, sjukhuskök eller snabbmatsrestaurang.


Behovet av kunskaper för att komponera en välsmakande måltid anpassad efter olika målgrupper blir allt större. För att få en hållbar utveckling krävs kunskaper i livsmedelshantering, matlagning, matsäkerhet, måltidsmiljö och matens klimatpåverkan, etik och miljö.

Kurser



Termin 1






Hygien

100 poäng





Branschkunskap inom



 

 


restaurang och livsmedel

100 poäng

 

 



Livsmedels- och näringskunskap

100 poäng


 

 


Matlagning 1

100 poäng





Termin 2






Specialkoster

100 poäng





Matlagning 2

200 poäng





Matlagning 3

200 poäng





Valbar termin 3






Mat och dryck i kombination

100 poäng





Servering 1

100 poäng





Matlagning 4

200 poäng





Service och bemötande

100 poäng










Litteraturlista Här ser du vilka böcker och vilken utrustning som används på kockutbildningen.

Behörig

Grundskola och minst betyg E eller Godkänt i kurserna svenska/svenska som andra språk eller motsvarande.
Har du yrkeserfarenhet från köks– eller livsmedelsbranschen är det en merit.

Ansökan

Nästa kursstart är höstterminen 2020. Sista ansökningsdag är 1 juni 2020, därefter i mån av plats.

Här söker du till kockutbildningen.

Du gör din ansökan i samarbete med studie- och yrkesvägledare i din hemkommun.

Studiestöd

Utbildningen är kostnadsfri. Du betalar litteratur och arbetskläder.


För att finansiera dina studier kan du söka studiemedel från CSN (Centrala Studiestödsnämnden).

Läs mer på www.csn.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktperson

Vill du ha mer information? Kontakta Ann-Sofie eller Katarina!


Ann-Sofie Säbom, studie- och yrkesvägledare

telefon 0734-25 36 87, skicka e-post till Ann-Sofie.


Katarina Stigsdotter, utbildningsansvarig

telefon 0729-770017, skicka e-post till Katarina.


Anna Bjerkebo, kontaktperson kockutbildningen

telefon 0734-25 36 05, skicka e-post till Anna.

Kontakt

Komvux
N. Stationsgatan 8A
281 48 Hässleholm

0451-76 20 21
Mejla Komvux

Synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker, hör av dig.
Lämna dina synpunkter

Följ oss

Hässleholms kommun på Facebook
Hässleholms Kommun