FlexVux     Start    FlexVux     Om FlexVux     FlexVux     Kurser     FlexVux     Ansökan     FlexVux     Studievägledning     FlexVux     Stöd och anpassning     FlexVux     Kontakt     FlexVux     Elevinfo     FlexVux     Logga in    

 

 
 

Kurser

   
  Gymnasiekurser

-  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -

  Vård- och omsorgsutbildning

-  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -

  Köksbiträdesutbildning

-  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -

  Kockutbildning

-  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -

  Yrkesförare Persontransport
-  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -
  Yrkesförare Godstransport
-  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -
  Yrkesvux

-  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -

  Lärlingsakademin

-  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -  -

Kockutbildning bas

Kurspresentation
Behovet av kunskaper för att komponera en välsmakande måltid anpassad efter olika målgrupper blir allt större. För att få en hållbar utveckling krävs kunskaper i livsmedelshantering, matlagning, matsäkerhet, måltidsmiljö och matens klimatpåverkan, etik och miljö.
 
Framtidsutsikter
Efter fullgjord utbildning kan du söka arbete som kock inom storhushållsområdet. Exempel på arbetsplatser kan vara personalmatsal, skolmatsal, lunchrestaurang, sjukhuskök eller snabbmatsrestaurang.

Studieekonomi
Utbildningen är kostnadsfri men inköp av litteratur och kock-kläder betalas av den studerande.
Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.
 
Förkunskapskrav
Grundskola och minst betyg E eller Godkänt i kurserna svenska/svenska som andra språk och matematik.
Har du yrkeserfarenhet från köks- eller livsmedelsbranschen är det en merit.

 

Kurser

Kurskod

Poäng

Livsmedels- och näringskunskap 1 LIVLIV01 100 p
Hygien HYGHYG0 100 p
Service och bemötande 1 SEVSEV01 100 p
Specialkoster MALSPE0 100 p
Matlagning 1 MALMAL01 100p
Matlagning 2 MALMAL02 200p
Matlagning 3 MALMAL03 200p
 
APL

I utbildningen ingår 6 veckors arbetsplatsförlagt lärande, APL. Det innebär att en del av utbildningen sker hos en arbetsgivare, där du får använda dina nya kunskaper och lära dig saker på plats.
Du ges möjlighet att prova på två olika sorters verksamheter under utbildningstiden.
 
 

Information

Information till dig som studerar på nuvarande utbildning
Schema och litteraturförteckning hittar du här. Om det sker några förändringar uppdateras länkarna.
Schema
Litteraturlistor 2018

 

Utbildningsort
Hässleholm
Utbildningsinformation
Katarina Stigsdotter
0729-77 00 17
Mail
Antal platser
Cirka 14
Sista ansökningsdag 1 maj.
Informationsblad

Skicka din ansökan till:
Norra station
Hässleholms kommun

Arbetsmarknad och kompetensutveckling
Flexvux/Antagningen
281 80  Hässleholm
 
FlexVux
FlexVux     FlexVux      Norra Stationsgatan 8A     FlexVux      281 48 Hässleholm     FlexVux      Tel: 0451-76 20 21     FlexVux      Fax: 0451-76 20 30     FlexVux      studera@flexvux.nu